Graden & examens

                                                                       

 

Krav Maga kent geen gekleurde banden, maar gradaties. Deze worden onderverdeeld in 3 hoofdcategorieën; Practitioner, Graduate, Expert. Elk van de categorieën, vaak afgekort tot hun initialen, heeft 5 rangen.

 

Practitioner

Gradaties P1 tot en met P5 zijn de student niveaus en vormen de meerderheid van de Krav Maga gemeenschap. Na P5 volgt G1 tot en met G5. Om het Graduate niveau te bereiken, moet de student een vaardigheid in alle P-niveau technieken beheersen.


Graduate

De meerderheid van de instructeurs is in het bezit van een Graduate niveau en is civiel instructeur. Om instructeur te worden, is het met succes doorlopen van de instructeursopleiding een vereiste. Het behalen van een Graduate niveau betekent niet dat je automatisch instructeur bent. De Graduate syllabus bouwt ook voort op de Practitioner syllabus door zich meer te richten op het ontwikkelen van vechtvaardigheden.

 

 


Expert

De Expert niveaus hebben vooral betrekking op meer geavanceerde militaire technieken en geavanceerde sparring- en vechtvaardigheden. Mensen die in het bezit van een Expert niveau geven in veel gevallen ook les in andere sectoren, zoals defensie en wetshandhaving in aanvulling op burgers. Om Expert niveau te behalen moet men vaardigheid tonen in alle Practitioner en Graduate technieken en over uitstekende vechtvaardigheden beschikken.