Jeugd Kravmaga 

 

 

  • Zelfvertrouwen uit te stralen en voor zichzelf op te komen.
  • Bedreigende situaties te vermijden.
  • Weerbaar en vaardig om te gaan met leeftijdsgenoten.
  • Verantwoord en respectvol om te gaan met anderen.
  • Gepast te reageren bij noodsituaties.

                                                                             

 

"Teens Krav maga is een unieke vorm van weerbaarheidstraining voor tieners, omdat de focus op de praktijk ligt. Deze methode is gebaseerd op jaren van wereldwijde ervaring op grote schaal en aangepast op de belevingswereld, kracht en lichaamsbouw van kinderen. Een kind dat weerbaar is, is uiteindelijk beter in staat om zijn of haar grenzen te bewaken, kan zichzelf verbaal en fysiek verdedigen en durft een eigen mening te hebben."

 

In onze lessen leren tieners spelenderwijs hoe ze zich zowel verbaal als fysiek kunnen verdedigen, zich assertief opstellen en met voldoende zelfvertrouwen zich staande kunnen houden in de huidige samenleving. Tieners krijgen door de aangeboden lesstof meer eigenwaarde en zelfvertrouwen, en trainen meteen hun fysieke ontwikkeling en motoriek.

 

Discipline, respect en goede sociale vaardigheden zijn drie kernbegrippen van de lessen. Het beheersen van agressie, conflicten verbaal op te lossen en respectvol met elkaar om te leren gaan, vormt een belangrijk deel van de lessen. Kinderen krijgen de benodigde tools aangereikt om adequaat te reageren in lastige situaties en door hun te laten ervaren dat zij successen hebben, zal het zelfvertrouwen van uw tiener groeien!

 

Ook andere situaties waarin tieners terecht kunnen komen, zoals bijvoorbeeld vreemden die hen aanspreken, een volwassene die hen vastpakt, veiligheid in de vuurwerkperiode, hoe te handelen bij brand of wanneer je je ouders kwijt raakt in een menigte e.d., vinden wij belangrijk om een kind te leren wat de mogelijkheden zijn om hier effectief mee om te gaan.  Diversiteit van dergelijke situaties komen uitgebreid aan bod in onze lessen.

 

We werken met verschillende leeftijd categorieën en net als bij de volwassenen met levels.

 

Leeftijd vanaf 10 jaar.  Vanaf 16 jaar mogen de tieners doorstromen naar de volwassen les

 

De teens groep bestaat uit een veelzijdige groep jongens en meisjes. De "gevaren" voor deze doelgroep zijn niet altijd fysiek maar juist vanuit de omgeving.  De vorm van les zijn, naast dat het leuk is, bedoeld om de tieners te stimuleren in hun spierontwikkeling, motoriek en skeletbouw. Het lesaanbod komt later bij de volwassen krav maga terug in de technieken en hebben ze dit dus al onbewust getraind. Hun lichaam en geest is klaar voor krav maga!