Kids kravmaga 

 

  • Zelfvertrouwen uit te stralen en voor zichzelf op te komen.
  • Bedreigende situaties te vermijden.
  • Weerbaar en vaardig om te gaan met leeftijdsgenoten.
  • Verantwoord en respectvol om te gaan met anderen.
  • Gepast te reageren bij noodsituaties.
  • Spelenderwijs werken aan zelfstandige en weerbare kinderen

"Kids Krav maga is een unieke vorm van weerbaarheidstraining voor kinderen, omdat de focus op de praktijk ligt. Deze methode is gebaseerd op jaren van wereldwijde ervaring op grote schaal en aangepast op de belevingswereld, kracht en lichaamsbouw van kinderen. Een kind dat weerbaar is, is uiteindelijk beter in staat om zijn of haar grenzen te bewaken, kan zichzelf verbaal en fysiek verdedigen en durft een eigen mening te hebben."

 

In de lessen leren kinderen spelenderwijs hoe ze zich zowel verbaal als fysiek kunnen verdedigen, zich assertief opstellen en met voldoende zelfvertrouwen zich staande kunnen houden in de huidige samenleving. Kinderen krijgen door de aangeboden lesstof dus meer eigenwaarde en zelfvertrouwen en trainen vanaf jonge leeftijd meteen de fysieke ontwikkeling en motoriek.

 

Discipline, respect en goede sociale vaardigheden zijn drie kernbegrippen van de lessen. Het beheersen van agressie, conflicten verbaal op te lossen en respectvol met elkaar om te leren gaan, vormt een belangrijk deel van de lessen. Kinderen krijgen de benodigde tools aangereikt om adequaat te reageren in lastige situaties en door hun te laten ervaren dat zij successen hebben, zal het zelfvertrouwen van uw kind groeien!.

 

Ook andere situaties waarin kinderen terecht kunnen komen, zoals bijvoorbeeld vreemden die hen aanspreken, een volwassene die hen vastpakt, veiligheid in de vuurwerkperiode, hoe te handelen bij brand of wanneer je je ouders kwijt raakt in een menigte e.d., vinden we belangrijk om een kind te leren wat de mogelijkheden zijn om hier effectief mee om te gaan.  Diversiteit van dergelijke situaties komen uitgebreid aan bod in onze lessen.

 

We werken met verschillende leeftijd categorieën en net als bij de volwassenen met levels.

 

Leeftijd groep 5 t/m 10 jaar

 

De kids groep is de jongste groep kinderen die we trainingen aanbieden. Speels, met spelletjes, bewustwording, spelenderwijs alert worden op je omgeving. De "gevaren" voor de kleinsten zijn niet altijd fysiek maar juist vanuit de omgeving. Verkeer, stroom, water, gas, vreemden aan de deur, je ouders kwijtraken in een winkelstraat en veel meer. De spelletjes zijn naast dat het leuk is bedoeld om de kinderen te stimuleren in hun spierontwikkeling, motoriek en skeletbouw. De bewegingen in de spelletjes komen later in kids/junioren en adult krav maga terug in de technieken en hebben ze dus onbewust getraind. Hun lichaam en geest is klaar voor krav maga.


 

Bied uw kind of tiener de mogelijkheid om bij ons komen trainen!Neem contact op met Het Jeugdfonds Sport & Cultuur om te zien wat zij voor jullie kunnen betekenen! 

 

 

Is het lastig om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. 

 

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

 

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

 

Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

 

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees hier verder. 


 

Stichting Leergeld Wassenaar

Bied uw kind of tiener de mogelijkheid om bij ons te komen trainen!

Neem contact op met de stichting om te zien wat zij voor jullie kunnen betekenen!

 

Stichting Leergeld Wassenaar bied uw kind of tiener de mogelijkheid om bij ons te kunnen trainen! 
Alle informatie hoe u dit aanvraagt kunt u terug vinden op de website van de stichting.
Via de website van Stichting Leergeld kunt u het aanvraagformulier invullen